Algemene tandheelkunde

Tandheelkunde (Odontologie) is het vakgebied dat zich met het herkennen, voorkomen en behandelen van ziekten van de tanden bezig houdt.

Bij Tandartsenpraktijk Zuid wordt uw gebit minstens een keer per jaar gecontroleerd. Er wordt gecontroleerd op cariës (gaatjes) en op de algemene conditie van het gebit en tandvlees. Een geringe hoeveelheid tandsteen wordt direct bij de controle verwijderd. U krijgt advies over verdere tandzorg. Bij noodzaak tot meer specifieke zorg (bijvoorbeeld parodontitis, of chirurgische ingrepen), wordt u doorverwezen naar een van onze collega’s.

De behandelingen hebben uitsluitend plaats op afspraak.

Endodontie

Endodontie, ofwel wortelkanaalbehandeling (zenuwbehandeling/ontzenuwing van de wortel kanalen), is een behandeling waarmee door ontsteking beschadigde tanden gered kunnen worden en u snel van de kiespijn afgeholpen kan worden.

Het doel van de wortelkanaalbehandeling is de ruimte (het kanaal of de kanalen) waar zich vroeger de zenuw bevond, steriel te maken, dus vrij van bacteriën en dood weefsel, en deze ruimte zodanig op te vullen dat er geen (her)infectie meer kan plaatsvinden.

Andere behandelingen

Voor een advies, of behandeling van specialisten in chirurgische ingrepen, implantologie, parodontologie of orthodontie verwijzen we onze patiënten door naar collega’s in gespecialiseerde praktijken met wie we al vele jaren samenwerken.